Пандемията не пощади  научните институти и културните средища. COVID-19 остави отпечатъка

...
Пандемията не пощади  научните институти и културните средища. COVID-19 остави отпечатъка
Коментари Харесай

Заради ковид пандемията: 50% по-малко посетители на културни събития

Пандемията не пощади  научните институти и културните средища. COVID-19 остави отпечатъка си и върху активността на музеите. Според шефа на националния природонаучен музей проф. Павел Стоев културните институции са измежду най-пострадалите от пандемията и последвалата я икономическа рецесия. 

" Отчитаме спад на посещаемостта от 50% за последните две години. Разходите ни се усилиха фрапантно, освен през последните месеци, когато имаше растеж в цените на тока и газа, само че и преди този момент около пандемичните ограничения. Музеите вкараха нова регулация за достъп на посетителите, което е обвързвано с разноски. Търпим огромни загуби ", изясни той. 

Проф. Стоев разяснява още, че Природонаучният музей се пробва да върне посетителите посредством нови и забавни експозиции, предава Народоосвободителна въстаническа армия.

" Миналата година открихме експозиция, отдадена на замърсяването на океаните и моретата с пластмаса, което е международен проблем. Това е нашият метод да обърнем взор към екологичните последствия от това. Тази експозиция е налична и сега. Подготвяме и галерия " Природен калейдоскоп ", която ще бъде открита до месец ", сподели още шефът. 

На фона на икономическата рецесия обществото икономисва от разноските си за просвета, разяснява още проф. Павел Стоев. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР